Xiaomi M365 Review

Xiaomi M365 Review – Alles wat je moet weten!

Plus- en minpunten


  • Prima step voor een relatief lage prijs
  • Makkelijk om wielen te vervangen als dat nodig is.
  • App geeft alle details van de step (snelheid, batterijniveau, etc.)
  • Lagere maximumsnelheid dan vergelijkbare modellen
  • Opvouwsysteem minder sterk

Deze elektrische step van het Chinese bedrijf Xiaomi is gelanceerd in december 2016. Sindsdien heeft dit model een status opgebouwd op de markt van elektrische steps. De motor is verwerkt in het voorwiel en de batterij onder het stavlak. De step heeft twee remsystemen; de eerste is het remsysteem via de motor en de tweede zijn de schijfremmen bij het achterwiel.

Actieradius van 30 kilometer

Deze elektrische step heeft een actieradius van 30 kilometer in de ECO modus (18 kilometer per uur). Dit is gangbaar voor andere modellen in deze klasse. De maximum snelheid van de M365 is 25 kilometer per uur. Er wordt gezegd dat deze step makkelijk op te voeren is, maar dat hebben jullie natuurlijk niet van ons. Vergelijkbare modellen hebben dezelfde of een iets hogere maximum snelheid.

Op de step kunnen verschillende banden worden geïnstalleerd, afhankelijk van de ondergrond waarop wordt gereden. Een nadeel van de step is dat het opvouwsysteem niet erg robuust aanvoelt en het klepje kan afbreken bij hardhandig gebruik. Wees dus voorzichtig met je step. De app is een hele gave feature die hoort bij deze step. Op de app kun je het batterijniveau, de snelheid en de locatie zien van de step. Dit is echt een voordeel ten opzichte van de concurrentie!

Verschil met de Xiaomi M365 Pro

Het verschil van de Xiaomi M365 met de Xiaomi M365 Pro is dat er bij de Pro versie een LCD-display is toegevoegd. Deze geeft onder andere de snelheid en de resterende actieradius weer.

Wat betreft afmetingen is de Xiaomi M365 Pro een versie groter dan de standaard versie. Dit geeft meer comfort aan de step. Daarnaast is de actieradius uitgebreid naar 45 kilometer en de motor heeft meer kracht. Wat betreft comfort is de Pro ook een stap vooruit, aangezien het stavlak van de step iets groter is dan bij de M365. Al met al is deze Pro versie zeker een betere versie van de M365. Het prijsverschil is niet zo groot, dus onze voorkeur gaat in dat geval uit naar de M365 Pro.

Bekijk hier de Xiaomi M365 en de Xiaomi M365 Pro.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *