Review - Veeley V5

Veeley V5 Review – Legaal op de weg met bromfiets kenteken

Plus- en minpunten


 • Legaal op de Nederlandse weg
 • Zeer robuuste step
 • Comfortabele rijhouding, onder andere door het zadel
 • Relatief duur
 • Zware step

Veeley is een innovatief Nederlands merk dat zijn oorsprong heeft op het gebied van brandstoffen. Sinds de lancering van de eerste elektrische step focust Veeley zich voornamelijk op forenzen die belang hechten aan design, prestaties en functionaliteit op het gebied van elektrische mobiliteit.

Legaal op de openbare weg

Lange tijd was Veeley bezig met de ontwikkeling en perfectionering van de elektrische step en het resultaat mag er zijn. De step mag legaal op de weg, als er een bromfiets kenteken op zit. Hiermee is Veeley één van de eerste merken die het voor elkaar krijgen om een elektrische step legaal op de Nederlandse weg te krijgen. Er zit een spiegel aan de zijkant van het stuur, wat verplicht is om aan de regels van de RDW te voldoen. Dit is erg fijn voor tijdens het rijden, maar bij het inklappen kan het soms wat in de weg zitten.

Inklapbare elektrische step met zadel

De step is met 29 kilo wat aan de zware kant en daardoor is het niet makkelijk om de step op te tillen of snel op te bergen. De step is bedoeld voor woon-werkverkeer, maar het gewicht van de step maakt dit niet erg makkelijk. Leuk detail is dat het zadel bij het inklappen van de step in het stuur past. Echter moeten er veel stappen worden genomen om de step in of uit te klappen. Eenmaal uitgeklapt is de Veeley V5 zeer robuust.

Daarnaast kan de step tegen een stootje en is aan comfort niets ingeleverd. Je staat mooi hoog op de step en je kunt je armen gestrekt houden. Daarnaast is het comfortabel om tijdens een rit te kunnen gaan zitten op het (inklapbare) zadel.

De actieradius van de Veeley V5 elektrische step is 35 kilometer volgens het boekje, maar in de praktijk is dit ongeveer 25 á 30 kilometer. De maximale snelheid is 25 kilometer per uur en er zit een sterke motor in. In vergelijking met andere steps is vooral de belastbaarheid een groot voordeel. De step kan tot 120 kilogram dragen.

Al met al is de step een zeer robuuste step en het grote voordeel is dat deze legaal op de openbare weg mag. Je moet echter wel je portemonnee trekken, want de meeste andere elektrische steps zijn een stuk goedkoper.

Meer weten over Veeley?

Bekijk ook: https://www.veeley.nl/over-ons/

Reacties (2)

 1. Anna

  In de zon is het display bijna niet leesbaar. Is daar een oplossing voor?

  • Redactie

   Hi Anna,
   Er zijn 2 oplossingen hiervoor:
   1. Een schermfolie tegen reflectie. Je zal dan deze op maat moeten uitknippen.
   2. Een Anti reflectie Spray. Dit kan ook gebruiken worden voor displays. Dit is een van de artikelen: Kenro Anti Reflectie Spray Full Mat

   Laat je weten of het heeft gewerkt voor je elektrische step? Zo kunnen wij andere gebruikers hier ook mee helpen.

   Dank!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *