Segway ES2 Review

Segway ES2 Review – Robuust en betrouwbaar

Plus- en minpunten


  • Stabiel rijden door de vering
  • Makkelijk in- en uitklappen en daardoor ook vervoeren van de step
  • Betrouwbare step waar je lange tijd mee vooruit kunt
  • Heuvel op weinig
  • Zware step
  • Vering kan een krakend geluid maken
  • Iets duurder dan vergelijkbare concurrenten

De Segway Ninebot ES2 is voor het eerst op de markt gebracht in 2015. Het is een elektrische step die veel wordt gebruikt bij verhuurbedrijven en de reden hiervoor is de betrouwbaarheid van de step. Mechanisch zit de step erg goed in elkaar, waardoor deze step lang mee zal gaan.

Rijbereik van de Segway ES2

De ES2 heeft een rijbereik van ongeveer 25 kilometer en de maximum snelheid is ongeveer 25 kilometer per uur. Daarmee presteert deze elektrische step ongeveer hetzelfde als de Xiaomi M365. De maximum snelheid wordt echter wel een stuk minder wanneer je tegen een heuvel op rijdt. Verder weegt de step 12,5 kilo en heeft de Segway ES2 een maximale belastbaarheid van 100 kilogram. De step heeft een eenvoudig systeem van in- en uitklappen.

> Lees review van de Segway ES2

Zowel voor als achter op de step is er vering bij het wiel, waardoor de Segway ES2 een prettige rijervaring geeft. Het nadeel is dat de vering wat geluid maakt en daardoor wat goedkoop klinkt. Voor het remmen heeft Segway gekozen voor een elektrische voorrem en een manuele rem achterop de step. Er circuleren klachten over dat het remmen met de elektrische rem niet altijd vloeiend gaat, echter is het ook duidelijk dat de manuele rem altijd als back-up kan worden gebruikt.

Gave features van deze step zijn onder andere de kleuren aan de onderkant van de step. Dit ziet er mooi uit en de kleuren kun je aanpassen naar eigen smaak. Verder zit er een mooie display op het stuur waar je snelheid, batterij en de modus op ziet.

Conclusie

Ons algehele oordeel over de Segway ES2 is dat het een goede step is in het mid-range segment. De step concurreert met een groot aantal andere modellen die ongeveer dezelfde specificaties hebben. Andere modellen zijn daarentegen iets gunstiger geprijst. Het voordeel van Segway is dat het een grote naam is in de vervoersbranche. Daarmee is het dus de vraag of je wat extra wilt betalen om een elektrische step van Segway te kopen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *