Review - Kickbike E-Cruiser

Kickbike E-Cruiser Review – Legaal op de weg in Nederland!

Plus- en minpunten


  • Zeer stabiel en fijn om te besturen
  • Ook off-road te gebruiken
  • WA-verzekering is mogelijk
  • Relatief hoge prijs
  • Niet inklapbaar

Typische Off Road elektrische step

Kickbike maakt steps voor verschillende doeleinden. Sommige steps zijn gefocust op een hoge snelheid, terwijl andere steps bedoeld zijn om op ruig terrein te rijden. Bij alle steps zit er een goed profiel op de wielen, waardoor je met een Kickbike step altijd goede grip hebt.

Met de E-Cruiser heeft Kickbike een model op de markt gebracht die voldoet aan de marktstandaarden voor elektrische steps. Echter is er een groot verschil in design met de andere elektrische steps. De wielen van de Kickbike E-Cruiser zijn namelijk een stuk groter dan andere elektrische steps.

> Bekijk ook elektrische steps met grote wielen

Deze step heeft grote wielen

Door dit design en de grotere wielen is het erg fijn om deze step te besturen. De grote luchtbanden maken de step stabiel en het stuur is vrij breed, waardoor je makkelijk stuurt.

Het stavlak van deze step is wel wat kort, waardoor er misschien niet genoeg ruimte is als je grote voeten hebt. 😉
Wat betreft specs voldoet de step aan de marktstandaard. De maximale snelheid is 25 kilometer per uur en de actieradius ongeveer 30 kilometer, afhankelijk van de ondergrond.

De accu is makkelijk te verwijderen, dit maakt het super gemakkelijk om de accu aan de lader te leggen. Dit moet ook wel, want de Kickbike E-Cruiser is niet makkelijk in te klappen. Daarom moet je een goede opbergruimte hebben voor de step.

Legaal op de weg in Nederland

We eindigen deze review met het belangrijkste voordeel van de Kickbike E-Cruiser Max. Dat is namelijk dat deze legaal de Nederlandse weg op mag. In dit blog schreven we al welke elektrische steps legaal op de openbare weg mogen rijden, en de Kickbike E-Cruiser Max is daar één van. Doordat deze step door de RDW is goedgekeurd, kun je hier een verzekering voor afsluiten.

Conclusie: De Kickbike E-Cruiser Max heeft als grootste voordeel dat deze is goedgekeurd door de RDW. Daardoor mag deze legaal op de Nederlandse weg. Hij rijdt ook super comfortabel en stevig, maar daar staat wel een forse prijs tegenover.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *