Review - 2Cycle

2Cycle step Review – Zeer veilige en stabiele step

Plus- en minpunten


  • Met 3 wielen is dit een zeer veilige en stabiele step
  • LED-verlichte wielen
  • Meerdere kleuren beschikbaar
  • Niet elektrisch

Deze 2Cycle step hebben wij onder de loep genomen, omdat er veel vraag is naar deze step voor kinderen. Het merk 2Cycle maakt allerlei vervoersmiddelen voor kinderen, van skateboards tot (loop)fietsen. En dus ook steps.

2Cycle verkoopt steps met luchtbanden voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De step die wij bekijken is een step met 3 wielen. Deze is het beste geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Met 3 wielen is het dan ook een ideaal model voor kinderen om te leren steppen. De 2 voorwielen zorgen voor extra balans.

De ideale step voor kinderen

Naast veiligheid is het voor kinderen ook een feestje om op de step te rijden. Voor ieder wat wils want er zijn genoeg kleuren te kiezen. Daarnaast zorgt de LED-verlichting in de wielen ervoor dat je op de step altijd gezien wordt.

Qua specificaties is dit ook een ideale kinderstep. Met 2 kilo til je de step gemakkelijk op en je kunt hem ook nog inklappen. Het stuur is minimaal 65 centimeter hoog, waardoor deze step nooit veel ruimte in beslag zal nemen. De hoogte van het stuur kan worden versteld tot een maximum van 80 centimeter.

Het sturen is even wennen

Het besturen van de step doe je door het stuur naar rechts of naar links te kantelen. Aan het begin is dit even wennen, maar kinderen hebben het zo geleerd.
Het enige nadeel van deze step is dat deze niet elektrisch wordt aangedreven. Voor kinderen werkt dit echter prima, omdat ze vaak nog geen grote afstanden hoeven af te leggen. Verder zijn er weinig nadelen te noemen van deze step.

Onze conclusie is dan ook dat het een goed instapmodel is voor de allerjongste kinderen. In vergelijking met andere steps is deze niet elektrisch, en dat bespaart een hoop geld. Voor een klein bedrag heeft een kind eindeloos speelplezier met deze 2Cycle-step!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *