Advies - Elektrische fietssteps

Verschil tussen elektrische fietsstep en elektrische steps?

Het afgelopen jaar is de elektrische fietsstep steeds populairder geworden. Bij NieuweStep krijgen wij dan ook veel vragen, bijvoorbeeld over de verschillen tussen elektrische step fiets en normale elektrische steps. Daarom gaan wij in deze blog in op kenmerken van de fietsstep en op verschillen met fietsen en steps. Daarnaast hebben wij een aantal veel verkochte modellen op een rijtje gezet, en hier ons oordeel over gegeven.

Kenmerken van de fietsstep

Allereerst gaan we in op de kenmerken van de fietsstep.

 • De meeste fietssteps hebben de vorm die lijkt op een vouwfiets. Deze is een stuk kleiner dan een normale fiets.
 • Sommige fietssteps hebben trappers, maar veel modellen hebben alleen een voetsteun. Daardoor zit de fietsstep tussen een (vouw)fiets en een elektrische step in.
 • De meeste fietssteps worden volledig elektrisch aangedreven en je hoeft vaak niet te trappen. Dit maakt het tot een handig vervoermiddel voor in de stad.

Verschil fietsstep en elektrische steps

 • Het grote verschil met de elektrische step is dat de fietsstep altijd een zadel heeft.
 • Het grote stavlak dat typerend is voor de elektrische step, is hier niet aanwezig.
 • De snelheid komt wel ongeveer overeen met de snelheden die de meeste elektrische steps hebben.
 • Waar elektrische steps nogal eens een rem hebben op het achterspatbord, is de rem bij de fietsstep altijd te gebruiken via het stuur.

Verschil tussen elektrische step fiets en vouwfiets

 • Het verschil van de fietsstep met de vouwfiets zit hem voornamelijk in de aandrijving.
 • Er zijn nog niet veel elektrische vouwfietsen, terwijl de fietsstep vrijwel altijd elektrisch wordt aangedreven.
 • Het formaat en het ontwerp van de fietsstep en de vouwfiets komen wel dicht bij elkaar in de buurt. Een verschil zit hier wel in de trappers.
 • Fietssteps hebben vaak alleen een voetsteun in plaats van trappers.

Elektrische fietsstep kopen?

Wilt u een elektrische fietsstep kopen? Let hierbij goed op de volgende zaken:

 • Levertijd: Door de grote vraag kan het nogal eens voorkomen dat er geen voorraad meer is. Dit kan ervoor zorgen dat de levertijden oplopen.
 • Snelheid: Sommige fietssteps halen snelheden van 45 kilometer per uur. Dit kan een voordeel zijn, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je niet zo ervaren bent met het gebruik van een fietsstep.
 • Actieradius: In vergelijking met de elektrische fiets heeft de fietsstep vaak een lagere actieradius. Er zit een groot verschil in de actieradius van verschillende fietssteps. Let bij het kopen van een fietsstep daarom op het rijbereik van het model.

Onze tips

NieuweStep heeft ervaring in de verkoop van elektrische fietssteps. Daarom hebben wij een aantal van de best verkochte modellen op een rij gezet. De bekendste merken zijn Kugoo en Windgoo, maar we zien steeds meer merken op de markt komen met nieuwe modellen.

Kugoo Kirin B1

De Kugoo Kirin B1 is het meest verkochte model. De maximale snelheid is 25 kilometer per uur en de actieradius van deze Kugoo is ook 25 kilometer. Deze fietsstep heeft dikke luchtbanden. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring en voor een goede balans op de weg.

Windgoo B20

Een andere populaire elektrische fietsstep is de Windgoo B20. Het stuur en het zadel zijn eenvoudig in te klappen. Daarnaast heeft deze fietsstep cruise control, wat erg fijn is als je lange stukken moet rijden. De actieradius is met 30 kilometer ook prima.

Bekijk elektrische fietssteps

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *