type sloten elektrische step

6 type sloten voor jouw elektrische step

Als je jouw elektrische step ergens mee naartoe neemt, wil je hem natuurlijk graag veilig opbergen. Je wilt hem natuurlijk het liefst op slot zetten, maar welke manieren zijn er eigenlijk om een elektrische step te beveiligen? Er zijn meerdere opties voor sloten voor elektrische steps. Wij zetten ze hier voor je op een rij.

1. Remschijf

De eerste optie om de step op slot te zetten is met een remschijf. Dit is de meest gebruikte optie voor elektrische steps. Het type slot wordt ook vaak gebruikt voor motoren en scooters. Het slot kan worden gemonteerd op de remschijf. Het voordeel is dat deze optie erg klein is en makkelijk mee te nemen.

2. Bluetooth

Sommige elektrische steps kunnen worden beveiligd door middel van een bluetooth verbinding. Via een app op een smartphone is deze te koppelen aan de elektrische step. Op die manier blokkeert de step en kan de step alleen worden gebruikt op het moment dat de smartphone dichtbij de step is. De mogelijkheden hiervoor verschillen per step.

Laat een reactie achter of neem contact op met onze specialisten als je vragen hebt over de mogelijkheden van verschillende modellen elektrische steps.

3. Beugelslot

Een beugelslot is een slot met een wat grotere beugel in een U-vorm. Dit is een slot met een alarm er op. Het voordeel is dat het door de beugel duidelijk is dat de step op slot staat. Daarnaast is het alarm een groot voordeel van dit slot.

4. Fietsslot

Een andere optie die je kunt gebruiken is een fietsslot. Misschien heb je er al één thuis liggen en kun je hem ook voor je step gebruiken. De fietssloten zoals we die kennen, hebben een langere kabel, waardoor je de step vast kunt zetten aan een paal of ander obstakel. Het nadeel van dit slot is dat het een minder sterke constructie is en dat de kabel minder sterk is dan andere sloten.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1112422&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Ffietsslot-anti-diefstal-fiets-slot-qianyin-bicycle-lock-zwart%2F9300000033218173%2F&name=Fietsslot%20anti%20diefstal%20-%20Fiets%20slot

5. Kettingslot

Ook het kettingslot wordt vaak gebruikt door fietsgebruikers. Deze kan ook worden bevestigd aan een elektrische step. Dit slot van AXA wordt goed beoordeeld, echter kan het bij sommige elektrische steps lastig zijn om deze te bevestigen. Let daarom goed op hoe je het slot wil bevestigen op de step.

6. Schijfremslot

Dit schijfremslot is er één van het hoogste niveau. Het is een zeer sterk slot met een dikke beugel. Het slot is gemaakt van gehard staal en er is gebruik gemaakt van een dubbele vergrendeling het het slothuis. Door het kleine formaat en het lichte gewicht is deze makkelijk mee te nemen.

Heb je hier vragen over? Laat het ons weten in de reacties of neem contact op met de specialisten voor advies.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *