Welke sneeuwstep kan ik gebruiken in de sneeuw?

De sneeuwstep is een step voor de echte liefhebbers. Een sneeuwstep heeft geen wielen, maar twee kleine boards, waarmee je makkelijk door de sneeuw kunt bewegen. Je voeten plaats je aan de zijkanten van het stuur.

Sneeuwsteps worden ook wel sneeuwscooters genoemd, en vaak wordt een minimale leeftijd van 14 jaar geadviseerd. Dit komt doordat de bestuurder sterk genoeg moet zijn om de sneeuwstep te besturen.

Wat zijn de specificaties?

Op de meeste sneeuwsteps kun je zitten op het achterste gedeelte van de step, maar de hoogte is ongeveer vergelijkbaar met normale steps. Dit komt doordat het stuur hoog genoeg moet zijn om de controle te houden.
Sneeuwsteps hebben vaak een sterk frame, dat is gemaakt van aluminium. Het is erg belangrijk dat het frame sterk genoeg is, omdat de steps in wintersportgebieden een snelheid kunnen halen van wel 90 (!) kilometer per uur. Durf jij het aan?

Hoe moet je dan remmen?

Er zitten geen remmen op de meeste sneeuwsteps. Vaak werkt dit door heen en weer te sturen of door je hakken in de sneeuw te zetten. De eerste keer dat je er op zit, merk je meteen hoe makkelijk dit gaat!

Zijn er wedstrijden in Nederland?

In Nederland is de sneeuwstep nog niet zo bekend, maar in andere landen weten ze er wel raad mee. Er worden zelfs wedstrijden georganiseerd voor de snelste sneeuwsteppers. Daarnaast maken de meest extreme steppers ook stunts met sneeuwsteps.

Bekijk bijvoorbeeld eens deze video

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *